Inspiration och utbildning för styrelser

Styrelsekurs i SMM

SMMs ordförande har under två år varit en av instruktörerna i Equmeniakyrkans utbildningar för församlingsstyrelser. Nu har vi vidareutvecklat detta material till en specialversion för styrelser i musikkårer. Målgrupp är nuvarande eller blivande medlemmar i styrelser för musikverksamheter på kristen grund. Styrelsedagen hålls i samverkan med dirigentkursens första träff:

Betlehemskyrkan, Göteborg, lördag 13 april kl 10-17

Kursens exakta innehåll beror på önskemålen från deltagarna. De som anmäler sig får önska utifrån följande ämnen:

• Hur får man ny glöd i verksamheten?
• Hur får vi det andliga livet att växa?
• Hur hittar vi en ny strategi för verksamheten?
• Vad innebär rollen som ordförande?
• Vad innebär rollen som kassör?
• Vad innebär rollen som sekreterare?
• Hur samverkar vi klokt med församlingens övriga verksamhet?

Anmälan till ordforande@smm.nu. Har vi minst 10 anmälda söndag den 24 mars blir det av! Själva kursen, lunch och fika bjuder SMM på. Resa och boende ordnar man själv, och det finns goda möjligheter att få bidrag från Equmeniakyrkan för detta. Vi har sedan några år en årlig dirigentkurs som fokuserar på musikaliskt ledarskap, även om också närliggande ämnen tas upp. Denna styrelsekurs möter upp ”från andra hållet” – den utgår från det övriga ledarskap som behövs i en musikverksamhet. Tanken är att de ska komplettera varandra.

Sommarbrass på Öland 11-14 juli 2019

Kom och var med i SMMs sommarbrass på Öland 12-15 juli!

Detta är en weekend på Klintagården för dig som vill kombinera semester och skönt musikskapande i härlig miljö. Kom med familjen eller tillsammans med några vänner. Vad kan vara bättre än att uppleva svensk sommar med musik och fin gemenskap. Vi träffas på Klintagården torsdag eftermiddag och avslutar på söndagen med medverkan på gudstjänsten. Däremellan ska vi hinna med repetitioner och konserter både fredag och lördag kväll.

Mer information kommer så småningom. Kontakta konsulent(a)smm.nu vid frågor. Välkomna till en händelserik helg med SMM på Klintagården!

Anmälan
Anmäl dig i det här formuläret…

Nybyggarna – nu är vi igång!

Ibland får man ta beslut i tro, och det gjorde vi nyligen! Vi konstaterade att vi måste bygga för framtiden, och resultatet blev projektet Nybyggarna. Vi startar i år fem nya ungdomsorkestrar på lika många platser i landet; Trollhättan, Karlstad, Taberg, Stockholm och Borås. Genom att starta på flera platser samtidigt kan vi samverka med roliga gemensamma träffar, dela på noter, låna instrument eller vad som nu behövs.

Ni som känner att detta vore värt att dra igång, hör av er till konsulent Anders Lundin. Vi vill starta på så många platser som möjligt. Det är hög tid att börja planera nu för start hösten 2019.

Läs fler nyheter i det senaste ordförandebrevet!