Stjärndirigent till Jönköpingslägret

Philip Harper från Cory Band i Jönköping

Philip Harper från Cory Band kommer till Jönköping

Sommarmusikskolan i Jönköping är kursen för dig som älskar att spela brassband eller blåsorkester. Här får du uppleva en intensiv vecka med det bästa av musik och gemenskap. Kursen vänder sig till både amatörmusiker och musikstuderande.

Orkesterspel i brassband eller blåsorkester är veckans huvudingrediens. För att få ut mesta möjliga av veckan bör du vara minst 16 år och van att spela i orkester med varierad repertoar. Genom en enkel uppspelning vid ankomst och i samråd med instruktörerna föreslås du en lämplig stämplacering.

Årets gästdirigent är Philip Harper, dirigent för ett av världens mest meriterade brassband – Cory Band från Wales. Missa inte detta unika tillfälle att få ta del av hans kunskaper. Spelar du althorn kommer du dessutom att få möta Philip i sektionsspel, då althorn är hans ursprungliga huvudinstrument. Tillsammans med Philip Harper kommer Jörgen Ådvall och Berit Palmquist att vara dirigenter under kursen. Dessutom finns andra professionella instruktörer på plats för att dela med sig av sina kunskaper på respektive instrument; Flöjt Elin Olstorpe, Klarinett Kristina Lindby, Oboe Eva-Karin Axelsson, Saxofon Johan Henningsson, Trumpet Magnus Jonsson, Valthorn Johan Innab Tiger, Eufonium Håkan Wikenstål, Trombon Jan Lindberg, Tuba Jörgen Ådvall, Slagverk Mats Olsson.

Förutom orkesterspel finns det möjlighet att ägna sig åt en annan aktivitet någon timme per dag, t ex musikteori, storband eller enskilda lektioner. Du väljer en aktivitet för hela veckan alternativt disponerar den tiden själv för eget övande eller vila. Det blir en avslutningskonsert i Immanuelskyrkan Jönköping lördag 5 augusti kl 19.00
Plats: Södra Vätterbygdens Folkhögskola Jönköping
Ålder: Från 16 år
Tid: 31 juli -6 augusti
Avgift:
Enkelrum Hemgården wc/dusch: 4850kr
Enhet Hemgården (2 enkelrum med delad wc/dusch): 4600kr
Dubbelrum Hemgården wc/dusch: 4200kr
Enkelrum Furugården wc (dusch i korridor): 4250kr
Dubbelrum Furugården: wc (dusch i korridor): 3700kr
Daggäst, ej logi och frukost men övriga måltider: 2950kr
Kursansvarig: Berit Palmquist tfn. 070-344 45 68 jonkoping@smm.nu
Anmälan: Senast 31 maj

Anmäl dig till Jönköpingslägret här!

Nu är anmälan till Dirigent/Ledarkursen öppen

Dirigent och Ledare i Brassband och Blåsorkester

cropped-header5.jpg

Nu är det dags för dig att anmäla dig till SMMs och SBBFs dirigent och ledarkurs. Vi behöver hitta nya musikaliska ledare och dessutom inspirera och utveckla de som redan finns i verksamheten idag. Vi vill också skapa ett nätverk mellan dirigenter där vi kan inspirera och hjälpa varandra framåt på flera plan.

Vi kommer att jobba med kunniga och välrenommerade instruktörer och lärare. Vi är glada att kunna presentera Torgny Hanson (samling 1 och 2) och Philip Harper (samling 2 och studieresa) i dessa roller. Vi återkommer med instruktör för samling 3.

Kursledare är Berit Palmquist och Anders Lundin. Läs mer

Dirigent/Ledarkurser 2017

Under 2017 kommer SMM och SBBF att samverka i dirigent- och ledarkurser vid fyra tillfällen under året. Man kan välja att delta i en eller alla fyra. Kurserna vänder sig både till den som inte har dirigerat förut men som vill pröva på och till den mångårige dirigenten som behöver nya impulser och inspiration.

Vi tar också med funktionen ledare och vänder oss till styrelsemedlemmar som vill utvecklas och inspireras. En väl fungerande orkester behöver ju bra organisatörer vid sidan av de musikaliska ledarna.

Som lärare deltar bland andra Torgny Hanson och Philip Harper. Övningsorkestrar kommer att finnas på plats. Kursledare är Berit Palmqvist och Anders Lundin.

  • 24-25 mars, Värnamo i samband med Lilla Brassfestivalen
  • 2-4 augusti, Jönköping i samband med Sommarmusikskolan
  • 24-26 september, Göteborg i samband med Pingstbrass blåsledardagar
  • 12-15 oktober, London, workshop och besök på The Nationals i Albert Hall

För mer info kontakta Anders Lundin konsulent@smm.nu