Missa inte!

Lilla Brassfestivalen 1-2 april 2016!!!

För fjärde året i rad hälsar vi alla barn och ungdomar som spelar brassinstrument välkomna till Lilla Brassfestivalen. I år kommer vi till Bor och Värnamo. Fredag kväll samlas vi i Bor och på lördagen fortsätter festivalen i Arken, Värnamo.

Brassfestivalen avslutas med en stor konsert. Då medverkar bland annat ett av världens bästa brassband, Cory band från Wales! Deltagarna i lilla Brassfestivalen medverkar också liksom SYBB (Swedish Youth Brass Band) och Junior SYBB.

Vi kommer snart att skicka ut en folder med mer info. Boka in dessa datum nu så att ni inte missar vårens häftigaste brasshändelse!

Hälsningar,

Berit Palmquist, Svenska Brassbandförbundet 0703-44 45 68

Anders Lundin, Svenska Missionskyrkans Musikkårer 0735-459812

 

 

SMM inleder notsamarbete med Ulid Musik

AVTAL – NOTINKÖP

Inför 2016 har vi tecknat följande avtal när det gäller inköp av noter för Brass band och blåsorkester.

Vid samlade inköp från HB ULID lämnar företaget nedanstående rabatt-satser till musikkårer anslutna till SMM. Rabatterna avser listpriset från respektive förlag (frakt tillkommer)

Eftersom HB ULID får olika stora rabatter från olika förlag blir rabatterna till SMM´s musikkårer f.n. enligt nedan:

10 % rabatt

 • Anglo Music (Holland) – (Philip Sparke)
 • Brass Wind Publication (England)
 • Bernaerts Music (Belgien)
 • Chandos Music (England)
 • DeHaske/Hal Leonard (Holland)
 • Gramercy Music (England) – (Peter Graham)
 • Kirklees Music (England)
 • Smith & Co (England)
 • Studio Music (England)
 • Salvation Army Toronto (Maple Leaf Brass – series)
 • Salvation Army Chicago (American Festival series)
 • Winwood Music (England)
 • World of Brass (England)
  • Salvation Army England (General- Triumph- & Unity series)
  • Kantara Music (Kenneth Downie)
  • PLC Music (Paul Lovatt Cooper)
  • Prima Vista Music

15 % rabatt

 • Edition Marc Reift (Schweiz)
 • Musikverlag Frank (Schweiz)
 • Obrasso (Schweiz)
 • Salvation Army New York (American Band Journal series & Triuphonic Collection)
 • Salvation Army Norge (Scan Brass series)

SMM kommer tillsammans med ett antal arrangörer ta fram lite nyare musik för gudstjänst. Det kommer att arrangeras både för Blåsorkester och Brass band. Även detta kommer att finnas på Ulids hemsida. Redan nu kan du hitta 7 nyare arrangemang av Jan Utbult. Ta er gärna en titt… ulid.jetshop.se

Har ni frågor om noter eller om ni söker något särskilt så slår ni en signal till Ulf Lydahl. Han hjälper er mer än gärna. Ni når honom på 036-362479 eller mobil, 0735-208301

 

Ta chansen att spela i en stor blåsorkester och träffa nya vänner

Delta i den nya Konferensblåsorkestern och bli inspirerad.

SMM kommer i samband med Equmeniakyrkans kyrkokonferens att sätta ihop en blåsorkester. Konferensen är i Stockholm under Kristi himmelsfärdshelgen 5-7 maj 2016.

SMM erbjuder alla blåsare, slagverkare och kontrabasister att vara med!

Deltagare från musikkårerna i Gamla Uppsala, Linköping och Västerås kommer vara stomme i orkestern. Vi välkomnar dessutom fler orkestrar, grupper samt enskilda musikanter att delta.

SMM hoppas att intresset är stort och förbehåller sig rätten att sätta ett max antal deltagare. Först till kvarn…

Intresseanmälan och frågor skickas till konsulent@smm.nu Skriv vilket instrument du spelar och lite om dina färdigheter. Anmäl senast 1/3.

Vi startar med repetition 5/5 efter lunch för att senare på torsdagskvällen spela på den Internationella gudstjänsten på Kistamässan. Vi repeterar även på fredag förmiddag/eftermiddag för att på kvällen tillsammans med konferenskören och solister delta i Diakonias stora jubileum och musikfest i Immanuelskyrkan.

Mer info kommer i början av februari.

Välkomna, Anders Lundin

Här är informaton om J-SYBBs vårprogram och kontaktuppgifter!

Välkommen till Jr sybb 2016:

29-31 januari i Ulricehamn

1-3 april lilla brassfestivalen med Cory brassband (plats ej bestämd).

19-21 augusti plats ej bestämd, (kom gärna med förslag).

Program för JR SYBB i Ulricehamn

Plats: Ekumeniakyrkan Ulricemahmn Jägargatan 6 Ulricehamn

Kostnad för helgen är 300 kr för: Mat, logi, samt någon aktivitet.

Deltagaravgiften betalas in på Plusgiro: 72 97 50-0 SMM konto: märkt med deltagarens namn och Junior SYBB senast fredagen den 29/1 .

Ledare för Jr SYBB i Ulricehamn är: Jan Winborg och Hans Nordström

Liten packlista: Instrument, notställ, penna, toalettartiklar, kudde, luftmadrass, täcke eller sovsäck, handduk, och spelkläder som är svart skjorta och svart byxa/ kjol, samt färgglada strumpor.

Swedish Youth Brass Band – JUNIOR SYBB

Junior SYBB – Swedish Youth Brass Band är en nationell ungdomsorkester med brassbandbesättning. Orkestern drivs av Svenska Missionskyrkans Musikkårer (SMM).

Vad är Jr SYBB

Junior SYBB är en form av ledarutbildning som omfattar både musikaliska och praktiska delar. I orkestern förväntas varje deltagare ta ansvar för sin stämma, öva hemma, genomföra koncentrerade repetitioner och hela tiden utvecklas som musiker. Genom att delta aktivt i olika praktiska göromål som matlagning, städning, transport, praktisk planering o dylikt får alla deltagare en naturlig utbildning i orkesteradministration.

Junior SYBB’s verksamhet baseras på Missionskyrkans värdegrund. Religiösa aktiviteter som gudstjänster, andakter och gemensam sång är därför en naturlig del i verksamheten. Junior SYBB’s deltagare förväntas delta i gemensamma aktiviteter, men det ställs inga krav på tro eller bekännelse för att vara med.

Junior SYBB’s verksamhet är drogfri.

Deltagare – ålder

Man kan söka till Junior SYBB’s verksamhet från det år man fyller 13 (högstadiet och uppåt) till och med det år man fyller 17.

Äldre medlemmar kan vara med i mån av plats och kan då t ex fungera som ledare/stämledare. I särskilda fall kan dispens ges från nedre åldersgräns.

Deltagare – medlemskap

Rekrytering sker i första hand inom SMM men medlemskap i SMM är inte ett krav för att få vara med.

Deltagare – musikaliska förutsättningar

Musikanter i Junior SYBB bör ha god notläsningsvana och orkestervana. Musikanter bör ha de instrumenttekniska och musikaliska förutsättningar som behövs för verksamheten.

Ledning

Musikalisk ledare och verksamhetsansvarig utses av SMM. Orkesterns styrelse planerar verksamheten. Verksamhetsplaneringen ska presenteras för och godkännas av SMMs styrelse.

Ledare under 2016 är Hans Nordström och Jan Winborg.

Verksamhet

Huvuddelen av Junior SYBB’s verksamhet genomförs under första delen av året i form av 3-4 samlingar under tiden januari till september.

Varje samling omfattar ca 3-5 dagar.

Ekonomi

Varje musikant i Junior SYBB betalar en deltagaravgift som baseras på verksamhetens kostnader för den aktuella perioden. Lön, resor, logi och traktamente för den musikaliske ledaren betalas av SMM.

Frågor och anmälan skickas till Hans Nordström på juniorsybb@smm.nu eller på telefon: 0730-622174.

Välkomna!