Swedish Youth Brass Band söker musikanter till vårens aktiviteter!

Till dig som spelar brassband och är född 1999 eller tidigare.

Nu söker vi musikanter till nästa omgång av SYBB – Swedish Youth Brass Band.

Här kommer en inbjudan att anmäla sig till SYBB 2016.

Du som söker till SYBB ska vara van att spela brassband och intresserad av att satsa lite extra. Du ska prioritera SYBB-samlingarna och du ska öva hemma på dina stämmor.

Vi försöker bereda plats åt alla som vill vara med men om det blir många anmälningar på samma instrument kan inte alla garanteras plats.

Kostnaden för SYBB 2016 kommer att vara ca 2000:- per person fördelat på tre helger.

Så här ser planerna ut:

2-6 januari rep helg i ÖsterledskyrkanUppsala med spelning i Immanuelskyrkan Stockholm den 4 januari på sångarförbundets Musikfest.

5-7 februari Rephelg (Plats ej bestämd)

1-3 april Lilla Brassfestivalen, Värnamo och om alla planer går i lås tillsammans med Cory Band!!!

Skicka in din anmälan (eller dina frågor) snarast till sybb@smm.nu

Ange: Namn, adress, mailadress, mobilnummer, personnummer, vilken orkester du spelar i och förstås vilket instrument du spelar.

Det är också bra om du kan uppge numret till en lärare eller dirigent som kan berätta lite mer om dig som musikant.

Välkommen!

Berit Palmquist, dirigent för SYBB

070-344 45 68

 

Detta är något för alla som spelar tumpet!

Välkommen till Mimers Trumpetfestival 12-13 mars 2016

Spela i stor trumpetensemble, träffa nya kompisar, workshops, tävling med Smålands musikvaruhus och Windcorp samt mycket mer..

Mimers Trumpetfestival arrangeras nu för 12 året i rad av Kulturskolan i Kungälv och Riksförbundet Unga Musikanter. Under två dagar kommer du som deltagare att få vara med om ett varierat program, workshops, utställare, tävlingar och sist men inte minst en konsert på avslutningsdagen (söndagen) där många professionella trumpetare samsas med alla deltagare på festivalen.

Anmälan:
Alla deltagande elever, lärare, amatörer och anhöriga anmäler sig via rum:s hemsida www.rum.se/goteborg


Senast den 14 februari behöver vi få in din anmälan. Anmälan är bindande
Du som är rum-medlem från VG eller Halland får en rabatt på kursavgiften med 100 kr, du behöver då anmäla dig med din medlemskod. Titta längst bak på tidningen RUM´ba där den står eller kontakta din förenings kontaktperson för att få hjälp. Det går även bra att maila kajsa@rum.se eller kansliet@rum.se

Deltagaravgifter:
Festivalavgift: 630 kr
Festivalavgift med boende på Mimers Hus: 890 kr
Lärare: (festival gratis, men maten kostar) två luncher: 150 kr, två luncher och middag 230 kr
Lärare med boende Mimers Hus: 550 kr
Anhöriga med boende Mimers hus: 550 kr

Ankomst till festivalen:
För er som kommer långt ifrån och vill anlända på fredagen. Kontakta kulturskolan@kungalv.se eller tel: 0303-23 82 38 och meddela ankomsttid. Senast den 1 februari behöver vi era uppgifter. Senast ankomsttid är 21:00 fredag den 11/3

Frågor:
Om du har frågor om din anmälan, kontakta Rums distriktskonsulent Kajsa Persson på tel: 0733-76 77 94 (tisdagar, fredagar) eller maila kajsa@rum.se
Om du har frågor om festivalen, noter, utskick mm kontakta Claes Willig på tel: 0761-16 51 16 eller claes.willig@kungalv.se

Varmt Välkomna!

Träffa SMMs styrelse på SBBF 13-14 november i Värnamo!

Ta chansen att träffa SMMs styrelse på SBBF 13-14 november! Vi vill gärna veta hur vi ska kunna vara en resurs för dig och din orkester/musikkår. Vi vill byta idéer och tankar med alla som brinner för musik!
Välkomna till SMMs ”hörna” på andra våningen i Arken Värnamo!
Vill du boka ett möte med ordförande Jan ”Bumpen” Blomgren når du honom på telefon: 0767-878386
Vill du boka ett möte med konsulent Anders Lundin så når du honom på telefon 0735-459812
I SMMs styrelse i övrigt ingår, Ulrik Lundqvist, Emma Uhlin, Annika Blomgren, Stina Liderud, Andreas Lundin och Gustav Toursie.

 

SMM samarbetar med SOF och GWO!

SMM presenterar ett samarbete med SOF, Sveriges Orkesterförbund och GWO, Göteborg Wind Orchestra.

Nu har ni som SMM medlemmar chansen att vara med om två inspirerande dagar i anrika Kronhuset i Göteborg. Ni är välkomna som grupper eller som enskilda musikanter. Samma kostnad gäller SMM som SOF medlemmar.

Välkomna till två Blåsiga dagar och Orkesterträffen i Göteborg!

 

Blåsorkesterträff Göteborg
22-23 januari 2016
Ett samarbete mellan SOF, Kultur i Väst och Göteborg Wind Orchestra (GWO).
Blåsare och slagverkare! Det är återigen dags att hälsa välkommen till två dagars
intensivt musicerande. Många musikanter, bra musik och kvalificerad ledning! Vid träffen 2015 var vi ca 70 amatörerer tillsammans med GWO:s orkester
Orkesterträffen är ordnad som en kurs för inspiration och utveckling. Kursen leds av Jerker Johansson, GWO chefsdirigent, samt stämledare ur GWO. Repertoaren är omväxlande med både kända och okända låtar. Inget är svårare än att alla ska kunna hänga med!
Plats
Kronhuset, Göteborg, GWO:s hemmascen
Kronhuset är beläget utmed Postgatan med lämpliga parkeringsplatser i Nordstans parkeringshus eller parkeringen mittemot Casino.
Tid
Fredag 22/1 kl. 17 30 – 21 00
Lördag 23/1 kl. 10 00 – 17 00
Under eftermiddagen hålls årsmöte för Sveriges Orkesterförbund Västra Götaland. En intern
avslutningskonsert för anhöriga och andra intresserade hålls kl.16.15.
Pris
500 kr per person. För icke medlemmar i SOF är kostnaden 600 kronor. Fika med smörgås och frukt ingår. Vid fler än fem från samma orkester blir kostnaden 400 kr per person. Betalning sker genom insättning på SOF Plusgiro 86 15 79-1 samtidigt med anmälan. Tänk på att det här kan vara en lämplig uppmuntran för yngre orkestermedlemmar! Betala hela eller del av avgiften.
Anmälan senast den 17 januari med de deltagande musikanternas namn, adress, orkester och instrument till Johan Pettersen, Dyrtorpsvägen 13, 458 30 Färgelanda eller e-posta till johan.pettersen@tele2.se. Det går också bra att ringa på telefon 072-5040604.
Önskas övernattning hjälper vi till att fixa hotellrum.
Betalningen ska göras senast den 19 januari till plusgiro 86 15 79-1.
– (helst så fort som möjligt!)
Välkomna!
SOF Västra Götaland
Gn/Johan Pettersen

Konsulenten informerar…

Hej alla blåsarvänner!

Jag heter Anders Lundin och har sedan den 6 oktober förmånen att jobba som konsulent i SMM. Min uppgift är att stödja och hjälpa alla orkestrar som är anslutna till SMM, Svenska missionskyrkans musikkårer. Jag kommer att jobba för SMM på 50%. Resterande tid spelar jag euphonium i GWO, Göteborg Wind Orchestra eller Göteborgsmusiken som orkestern hette förr.

Jag är uppvuxen inom Frälsningsarmén i Jönköping men flyttade till Göteborg efter lumpen. Sedan 90-talet är jag engagerad i Betlehemskyrkan i Göteborg och har dirigerat musikkåren där under flera år.

Kontakt:

Jag vill gärna få kontakt med alla orkestrar och ensembler inom SMM. Jag har börjat söka kontaktpersoner via telefon men eftersom matrikeln inte är helt korrekt så har jag svårt att få fram vissa kontakter och telefonnummer.

Vill ni ta kontakt med mig så når ni mig på telefon 0735-459812 eller mail konsulent@smm.nu

Jag kommer gärna till er som t ex resurs på en övningshelg eller liknande. Har ni tankar om hur ni vill använda mig så är det bara att höra av sig.

Hemsida:

SMMs hemsida håller på att få en uppfräschning och tanken är att den ska få en viktig roll för informationsspridning. Adressen är www.smm.nu

Facebook:

Vi har också en facebookgrupp som ni gärna får gilla och använda er av. Skicka info till mig så lägger jag upp reportage om konserter, resor mm. Sök på: Svenska missionskyrkans musikkårer

Musik:

Jag kommer att försöka samla gudstjänstmusik för blåsorkester på något sätt. Jag har förstått att många orkestrar saknar just detta. Många inom SMM har genom åren gjort egna arrangemang på psalmer mm. Detta är jag intresserad av att få info om. Jag har redan talat med flera dirigenter och arrangörer om detta. Detta kommer att sammanställas på hemsidan. Här har ni sedan möjlighet att låna, byta eller på annat sätt få tillgång till musik som passar för Gudstjänst. Detta går säkert att utveckla så småningom… Ni som har egna arr på musik skickar en sammanställning till mig så ska jag se till att alla kan få tillgång till detta.

Har ni andra idèer som ni vill att jag ska jobba med så hör ni av er!

Tillsammans kan vi göra något bra!

Anders Lundin, Konsulent SMM