Konsulenten Informerar

Hej Alla Blåsarvänner!

gwo_sasongsprogram_0354a

Höstterminen har nu dragit igång och många av er har säkert helt klart för er hur höstens program ska se ut. Är det någon som behöver hjälp vid övningsdagar eller repetitioner så går det bra att höra av sig till konsulenten. Jag kommer gärna och besöker er. Detta ingår som en del i min tjänst. Hör av er till konsulent@smm.nu

Nu har jag haft förmånen att vara musikkonsulent i 9 månader. Det har varit både roligt och inspirerande men också svårt. Det finns många frågor som snurrar i ett konsulenthuvud. Här följer några…

-Hur ska vi bygga våra orkestrar och hur ska vi öka intresset för den levande musiken i och utanför kyrkan?

-Det finns en enorm kraft, energi och glädje i allt musikskapande. Hur ska vi ta vara på den och hur ska vi lyckas förmedla den?

-Var finns de ”nya” musikledarna? De som avlastar och kommer med ny energi. Hur ska vi hitta dessa och hur ska vi utbilda dessa?

SMM kommer att initiera ledarutbildning på flera olika plan. Vi har identifierat hur viktig ledaren är för gruppen. Vi vill ge alla som har den positionen möjlighet att förkovra sig, hitta inspiration och nätverk där man kan få tips och hjälp.

Vi kommer att jobba med detta under hösten. Har du frågor eller idéer så hör av dig.

En självklar del i detta är dirigentutbildning. Vi kommer att försöka samarbeta med våra vänner i Frälsningsarmén, Pingst och EFS.

16-18 september hålls Svensk Blåsmusikfestival i Linköping. Här bjuds på ett fullspäckat program. Info på www.svenskblasmusik.se

Pingstbrass har inspirationsdagar i Aspnäskyrkan, Järfälla 7-9 oktober. Till denna helg har man bjudit in SMMs ordförande och konsulent. Vi kommer att repetera fredag kväll och lördag samt spela på Gudstjänsten på söndagen. Om du är intresserad av att vara med så hör du av dig till Bertil Andersson i Järfälla Brass. hm.ab@telia.com eller 0707-505476. Info finns även på Pingstbrass hemsida. Här har du som enskild musikant en möjlighet att vara, spela, träffa nya människor och inspireras.

SMM kommer tillsammans med Bilda och Immanuel Brass i Enköping att genomföra en minibrasshelg 11-12 februari 2017. Mer information om detta kommer inom kort.

SMM har sedan en tid ett samarbete med ULID musik när det gäller noter. Titta in på den nya hemsidan. www.ulid.se . Här kan du bland annat hitta 2 nya arrangemang av Jan Utbult. ”I ditt ansiktes ljus” och ”På dig min Gud förtröstar jag” Dessa arr fungerar från kvintett till stor orkester. Både brass och blåsorkester.

När ni beställer talar ni om att ni tillhör SMM, ni får då SMM-rabatt 15%.

Ansökan för Integrationsblås/brass till Allmänna Arvsfonden har skickats in. Jag vill tacka ordförande Jan Blomgren för ett engagerat och mycket bra jobb!

Det blev till slut 21 kårer som nappade på erbjudandet. Vi ser med spänning fram emot när besked ges.

Ta gärna med projektet i era böner.

Inom SMM behöver uppdatera vår matrikel för att kunna nå rätt personer med våra utskick.

Jag skulle behöva info om:

– Kontaktperson

– Telefon nr

– Mail

– Faktura adress

– Antal medlemmar

Var snäll och maila detta till konsulent@smm.nu

Jag vill avsluta med att citera Psaltaren 98:6

Höjen jubel med trumpeter och med basuners ljud inför Herren, Konungen

Anders Lundin, konsulent SMM