Anmälan till sommarmusikkursen i Jönköping

BRASSBAND OCH

SYMFONISK BLÅSORKESTER

Här anmäler du dig till Sommarmusikkursen!

Det har, pga pandemi-restriktionerna, varit svårt att planera kursens vara eller icke vara i år.

Nu har vi i kursledningen beslutat om ett alternativ som vi tror fungerar och som vi hoppas känns intressant för dig som deltagare.

Vi erbjuder två mindre kurser enligt följande:

Måndag 26 juli start 11.00 – Onsdag 28 juli avslut 19.00 Brassbandkurs

Torsdag 29 juli start 11.00 – Lördag 31 juli avslut 19.00 Blåsorkesterkurs

Båda kurserna kommer att innehålla orkesterspel och ensemblespel. Vi håller till i rymliga lokaler (utomhus om vädret tillåter)

Vår gästdirigent Philip Harper kommer tyvärr inte att delta på grund av de brittiska karantänsreglerna däremot finns övriga instruktörer och dirigenter på plats enligt tidigare info.

För att kursen ska kunna genomföras bör det vara minst 25 och max 40 deltagare i varje orkester.  Antalet platser är begränsat. Anmäl dig omgående! Känner du någon mer som är intresserad av kursen så hålls anmälan öppen till 16 juni här på hemsidan.

Förutsättning för genomförande av kursen är att inte nya, strängare restriktioner införs. Om restriktioner införs som omöjliggör genomförande av kursen kommer besked att lämnas senast 5 juli.
För att undvika återbetalningar vid inställd kurs ber vi dig vänta med att betala tills du har fått klart besked. Betala därför mellan 10 och 20 juli till SMM plusgiro 729750-0

Kursavgifter:

Studentrabatt 500 kr

Frukost, lunch och middag ingår under hela kursen.

Enkelrum i Hemgården, egen toa och dusch, 2700 kr

Enhet i Hemgården, två enkelrum med delad toa och dusch, 2600 kr

Dubbelrum i Hemgården, egen toa och dusch, 2500 kr

Enkelrum i Furugården, egen toa, dusch i korridor, 2400 kr

Dubbelrum i Furugården, egen toa, dusch i korridor, 2200 kr

Ej logi och frukost men övriga måltider, 1850 kr

Endast kursavgift, inga måltider, 1250 kr

För mer info kontakta någon av oss i kursledningen

Med vänlig hälsning

Berit Palmquist 070-344 45 68

Mattias Hjortlinger 070-658 66 07

Anders Lundin 073-545 98 12

 

Årets Instruktörer och dirigenter.

Berit Palmquist, Dirigent

Mattias Hjortlinger, Dirigent

Anders Lundin, konsulent, hustomte och dirigent

 

Kristina Lindby, Klarinett

“Kristina Lindby kommer från Gammelgarn på östra Gotland och började spela klarinett i kommunala musikskolan när hon var tio år. 

1996 flyttade hon till fastlandet för att studera musik på heltid och efter två år på Lunnevads folkhögskola fortsatte hon sina studier vid Kungl. Musikhögskolan i Stockholm där hon tog både musiker- och instrumentallärarexamen.

Därefter kombinerade hon dirigentstudier med att frilansa som klarinettist och undervisa på kulturskola. Hon var även dirigent i 12 år för Täby Blås.

Sedan hösten 2009 är Kristina anställd i Gävle Symfoniorkester och har nu det vackra djupblå konserthuset invid Gavleån som sin arbetsplats. Hon är särskilt engagerad i alla de projekt orkestern gör för barn och ungdom, brinner för undervisning och alla former av samarbetsprojekt mellan professionella orkestrar, elever och fritidsmusiker.

Johan Henningsson, Saxofon

Johan Henningsson är utbildad instrumental/ensemblepedagog vid Musikhögskolan i Göteborg. Han är lärare på Musiklinjen, Södra Vätterbygdens Folkhögskola i Jönköping och undervisar i saxofon, flöjt, ensemble, improvisation, ensembleledning, musik och samhälle och leder skolans storband. Johan jobbar också som frilansmusiker f.a. i trion Henningson & Glans som gör allt från klassiska konserter till underhållning. Dessutom är han saxofonist i Tranås storband som spelat med bla. LaGaylia Fraizer, Svante Thuresson, Peter Asplund m.fl.

Johan har tidigare jobbat i kulturskolor och på estetiska program med inriktning musik.

Elin Olstorpe, Flöjt

Elin Olstorpe är utbildad flöjtist och flöjtpedagogdag vid Högskolan för Scen och Musik i Göteborg. Hon har också en magisterexamen i tidig musik från Conservatorium van Amsterdam.

Till vardags arbetar Elin som flöjt- och orkesterpedagog på Ronneby Kulturskola och frilansar som barockflöjtist i norra Europa. Hon är medlem i den välrenommerade ensemblen Göteborg Baroque sedan starten 2005 och medverkar på ensemblens senaste cd-inspelning som fått lysande recensioner.

Jonathan Jennesjö, Trumpet och Kornett

Jonathan Jennesjö är trumpetare och kornettist med bakgrund i Frälsningsarméns musikkår i Lidköping, där han blev undervisad av sin far.

Under gymnasietiden studerade han för Bo Nilsson och efter det på Musikhögskolan i Malmö för Gustav Melander och Håkan Hardenberger.

Idag bor Jonathan i Stockholm och är verksam som frilansmusiker. Han har spelat med orkestrar som Nordiska Kammarorkestern, Norrlandsoperan, Marinens Musikkår, Livgardets Dragonmusikkår, Malmö Symfoniorkester, Läckö operan och c / o chamber orchestra.

Sedan 2019 är Jonathan principalkornettist i Solna Brass och är verksam i en mängd olika kammarmusikkonstellationer.

Endre Rydland Vetås, Trombon

Endre Rydland Vetås är en norsk trombonist som har jobbat i Göteborgs Symfoniker sedan 2017.

Endre är uppvuxen i brassbandrörelsen i Bergensområdet och har spelat i bland andra Eikanger-Bjørsvik Musikklag.

Han har studerat vid Manger Folkehøgskule och på Norges Musikkhøgskole.

Johannes Forsberg, Euphonium

Johannes kommer från Åsenhöga där han har spelat i de olika brassbanden under ledning av sin far. Han började på kornett när han var 11 men bytte till eufonium ett par år senare. Efter sin gymnasieutbildning i Gislaved sökte han sig vidare och gick ett år på Lunnevads folkhögskola men då på trombon. Året därpå flyttade han till Bergen i Norge och gick ett år på Manger folkhögskola och deras brassbandslinje.

Under tiden i Bergen spelade han soloeuphonium i Manger Musikklag och soloeuphonium i Göta Brassband som bildades 2015. Efter året på Manger folkhögskola sökte han sig vidare till Griegakademiet där han studerade euphonium med Grethe Tonheim som lärare. Efter tre år i Norge med stort fokus på brassband flyttade han hem till Sverige och Göteborg för att studera trombon på Högskolan för Scen och Musik med Ingemar Roos som lärare.

Johannes har bl.a. jobbat med Göteborgs Symfoniker, Göteborgsoperan, Göteborg Wind Orchestra, Marinens Musikkår, Arméns Musikkår och Livgardets dragonmusikkår.

När Johannes inte håller på med musik tycker han om att kolla på all form av sport men kanske framförallt fotboll och tennis.

Jörgen Ådvall, Tuba

Tobias Jutestål, Slagverk

Tobias Jutestål är 26 år gammal och kommer från Stockholm. Han har utbildat sig som slagverkare på musikhögskolan ”Guildhall Schools of Music and Drama” i London. För tillfället jobbar Tobias som frilansande slagverkare i Sverige.