Svensk Musik med Mission (SMM) är medlemsorganisation i Kulturens Bildningsverksamhet

 

 

Vad är Kulturens Bildningsverksamhet?

Kulturens Bildningsverksamhet är ett studieförbund för, av och med kulturutövare. Kulturens arbetar för att alla ska kunna ta del av och utöva kultur i hela landet och bedriver folkbildningsverksamhet inom bland annat sång, musik, dans, teater/drama, filmskapande, bild och form. Kulturens startades av sex rikskulturorganisationer år 2010 och är partipolitiskt och religiöst obundet.

Vad är folkbildning?

Folkbildningen ska utveckla demokratin. Folkbildning innebär att en grupp människor träffas frivilligt och lär varandra runt ett utvalt tema, till exempel dans, teater, musik, språk, ekonomi, osv. Med andra ord så sysslar er förening redan med folkbildning. I samarbetet med Kulturens kan ni genomföra den verksamhet som sker i föreningen som innebär ett lärande, oavsett om det sker fysiskt eller på distans. Exempel på verksamhet är kursverksamhet, musikrepetitioner, konserter, föreläsningar, workshops, vernissager, med mera.

Det är alltid kostnadsfritt att samarbeta med Kulturens!

Ibland kommer frågan om det kostar något att samarbeta med Kulturens, till exempel i form av medlemsavgift. Det är alltid kostnadsfritt att samarbeta med Kulturens Bildningsverksamhet, och dessutom finns det så väldigt många fördelar för din förening.

Varför ska min förening samarbeta med Kulturens?

Detta kan din förening få när ni samarbetar med Kulturens:

– Verksamhetsmedel till er verksamhet och särskilda satsningar/projekt

– Olycksfallsförsäkring som täcker både ledare och deltagare i verksamheten

– Individuell kompetenscheck för ledare som genomgått Kulturens ledarutbildning

– Onlineutbildningar för föreningens alla medlemmar

– Tillgång till nätverk över olika konstarter

Även om SMM är medlemsorganisation i Kulturens på nationell nivå så behöver er förening bli direkt samarbetsförening med Kulturens för att kunna ta del av alla fördelar som finns.

Hur blir min förening samarbetsförening till Kulturens?

Föreningen behöver ett organisationsnummer, föreningskonto och stadgar. Har föreningen det är det bara att fylla i ansökningsblanketten om att bli samarbetsförening. 

Vill du och din förening veta mer? Skicka ett mejl till info@kulturens.se