Styrelsen 2020

Jan Blomgren, ordförande
Jag heter Jan Blomgren, och är ordförande sedan januari 2015. I detta sammanhang är jag ett svart får – jag spelar nämligen inget blåsinstrument själv, utan är från början organist och körsångare. Jag kom in i blåsmusiken som kaplan för Ralingsåslägret. Numera är jag även lägerchef, samt leder SYWO tillsammans med Leif Pettersson. Jag är ordförande i Lyckebokyrkan i Storvreta en mil norr om Uppsala. Till yrket är jag VD för konsultföretaget INBEx och ger goda råd om kärnkraft till företagsledningar, regeringar och myndigheter globalt.
  Holger Axell, ledamot

Jag gjorde premiär som kornettist vid 9 års ålder, spelande Kronobergaren med alla greppen skrivna under noterna. Genom livet har jag genomlevt åtskilliga brassband och dragit lärdom av både plus och minus. Jag startade EQ Brass Helsingborg för 4 år sedan från noll. Idag är vi erkända ute i Helsingborgs stad, en resa jag gärna delar med mig av. Tidigare har jag varit ledare i storföretag på alla nivåer, och avslutade med eget AB inom chefsutveckling – verksamhetsutveckling. Nu kreativ pensionär.

Annika Blomgren, kassör
Jag heter Annika Blomgren och spelar i Gamla Uppsala Symphonic Band (GUSB) och Österledsbrasset. Mitt SMM-engagemang består förutom styrelsen av sommarmusikskolan på Ralingsåsgården och SYWO. Jag är även engagerad i Österledskyrkans musikskola i Gamla Uppsala.
Rolf Aleryd, ledamot

För snart 60 år sedan började, en liten knatte, spela kornett i det som idag är Herrljunga brass band, där jag fortfarande är med. Sedan

dess har jag hunnit spela på de flesta positionerna i brasset. Numera spelar jag trombon. Jag är lite av en mångsysslare, där sport och friluftsliv i olika former är en annan viktig del av mitt liv. Mina första 20 år i yrkeslivet ägnade jag åt handel för att sedan omskola mig till lärare där jag

jobbat dels på mellanstadiet, men under senare år på gymnasiet, då med yrkesutbildningar (lärlingsutbildning) och med elever som på olika sätt haft svårigheter i skolan.

Malin Stenseke Arup, ledamot
Jag kom först i kontakt med SMM när jag som artonåring började spela kornett i SYBB. Sedan dess har jag varit i kontakt med SMM i många olika former och har till exempel spelat med Betlehemskyrkans musikkår i Göteborg och varit ledare för deras minibrass GYBB. Jag har också varit ledare på Hjortsbergalägret och är nu en av lägercheferna. Till vardags spelar jag i Tingvallakyrkans musikkår i Karlstad och arbetar som gymnasielärare.

 

Rebecca Toth, ledamot
Mitt namn är Rebecca Toth och jag är uppvuxen i Alliansförsamlingen i Jönköping där jag i 10-årsåldern kom i kontakt med brassband för första gången. Jag började spela kornett i det dåvarande minibrasset, så småningom även i Allianskyrkans musikkår, men skulle snart byta upp mig till tuba. Musik har alltid varit mitt största intresse, så efter estetiska programmet på Per Brahegymnasiet väntade musikutbildning på Södra Vätterbygdens Folkhögskola i två år. Hösten 2019 började jag studera klassisk musik i Göteborg och blev även aktiv som ledare för Göteborg Youth Brass Band och som musikant i Betlehemskyrkans musikkår. Under mina år av brassbandsmusicerande har jag haft stor glädje av SMM’s verksamhet och deltagit på både Hjortsbergalägret, SYBB och Jönköpingslägret.
 

 

Jonathan Wickström, ledamot