Sommarmusikskolor

SMM arrangerar varje år sommarläger för dig som spelar blåsinstrument eller slagverk och som gillar att spela tillsammans med andra. Anmälan sker digitalt genom formulären nedan (formulären är nu stängda, men öppnar igen inför 2018 års läger).

Sommaren 2018 genomförs Jönköpingslägret 30 juli-5 augusti, Hjortsbergalägret 25 juni-1 juli, och Ralingsås 25 juni-1 juli. Läs mer om de olika sommarmusikskolorna och hu

Jönköping – Brassband och blåsorkester
Det här är sommarkursen för dig som älskar att spela brassband eller blåsorkester. Här får du uppleva en intensiv vecka med det bästa av musik och gemenskap. Kursen vänder sig till både amatörmusiker och musikstuderande.

Orkesterspel i brassband eller blåsorkester är veckans huvudingrediens. För att få ut mesta möjliga av veckan bör du vara minst 16 år och van att spela i orkester med varierad repertoar. Genom en enkel uppspelning vid ankomst och i samråd med instruktörerna föreslås du en lämplig stämplacering.

Professionella instruktörer finns på plats för att dela med sig av sina kunskaper på respektive instrument, och kursen gästas ofta av internationellt erkända dirigenter och musiker. 2017 var Philip Harper, konstnärlig ledare för världsberömda Cory Band, gästdirigent.

Förutom orkesterspel finns det möjlighet att ägna sig åt en annan aktivitet någon timme per dag, t ex musikteori, storband eller enskilda lektioner. Du väljer en aktivitet för hela veckan alternativt disponerar den tiden själv för eget övande eller vila. Veckan avslutas med en konsert i Immanuelskyrkan på lördagkvällen.

Plats: Södra Vätterbygdens Folkhögskola Jönköping
Ålder: Från 16 år
Tid: 30 juli-5 augusti 2018
Avgifter (priserna gäller 2017):
Enkelrum Hemgården wc/dusch: 4850kr
Enhet Hemgården (2 enkelrum med delad wc/dusch): 4600kr
Dubbelrum Hemgården wc/dusch: 4200kr
Enkelrum Furugården wc (dusch i korridor): 4250kr
Dubbelrum Furugården: wc (dusch i korridor): 3700kr
Daggäst, ej logi och frukost men övriga måltider: 2950kr
Kursansvarig: Berit Palmquist, tfn. 070-344 45 68, jonkoping@smm.nu
Anmälan: Senast 30 april

Hjortsberga – Brassband
På Hjortsbergagården utanför Alvesta finns allt som behövs för att du ska få en toppenvecka i musikens tecken. Den här veckan vänder sig till dig som spelar bleckblåsinstrument eller slagverk. Det mesta av veckan ägnas åt orkesterspel.
Deltagarna delas in i tre olika orkestrar efter förkunskaper. Bad, idrott, sång och andakt står också på programmet. På lördagskvällen bjuder vi in till konsert i Växjö Missionskyrka. OBS! I ett brassband är de flesta stämmor skrivna i G-klav. Utrymmet för trombonister/barytonister som bara spelar i F-klav (basklav) är därför begränsat (kontakta gärna kursledningen om du undrar något). På www.hjortsbergagarden.se kan du se hur det ser ut på Hjortsbergagården.

Plats: Hjortsbergagården utanför Alvesta
Ålder: 10-16 år
Tid: Vecka 26, 25 juni-1 juli 2018
Avgift: Medlem i SMM-kår/SMM-stödjare: 2500kr, övriga: 2800kr, syskonrabatt 300kr
Kursansvarig (priserna gäller 2017): Emil Pettersson, tfn. 073-028 74 42, Malin Stenseke Arup, tfn. 070-365 20 51, hjortsberga@smm.nu
Anmälan: Senast 30 april

Ralingsås – Blåsorkester
Den här veckan vänder sig till dig som spelar träblåsinstrument, bleckblåsinstrument eller slagverk. Basister – elbas eller kontrabas – är också välkomna. Blåsorkesterveckan håller till på en kursgård med fantastiska möjligheter, Ralingsåsgården utanför Aneby i norra Småland. Där finns bra boende, rejäla utrymmen för aktiviteter och en härlig utomhusmiljö.
Vi spelar i tre nivågrupperade orkestrar. Det betyder att såväl nybörjare som vana musikanter kan placeras på en stämma som ger precis rätt utmaning. Det finns instruktörer till hands för varje instrumentgrupp för att stötta och hjälpa till där det behövs. Veckan innehåller också sång, idrott, bad, andakt och mycket annat. Vi avslutar med en stor finalkonsert då alla anhöriga är välkomna att se och höra resultatet av en veckas inspirerande och intensivt musicerande. På www.kssb.org/ralingsas kan du se hur det ser ut på Ralingsåsgården.

Plats: Ralingsåsgården utanför Aneby
Ålder:
10-16 år
Tid: Vecka 26, 25 juni-1 juli 2018
Avgift (priserna gäller 2017): Medlem i SMM-kår/SMM-stödjare: 2500kr, övriga: 2800kr, syskonrabatt 300kr
Kursansvarig: Jan ”Bumpen” Blomgren, tfn. 076-787 83 36, ralingsas@smm.nu
Anmälan: Senast 30 april