Sommarmusikkurser

SMM arrangerar varje år sommarläger för dig som spelar blåsinstrument eller slagverk och som gillar att spela tillsammans med andra. Anmälan sker digitalt genom formulär här på sidan, och den öppnar under hösten/vintern. Observera att priserna nedan gäller 2019.

Jönköping – Brassband och blåsorkester

Det här är sommarkursen för dig som älskar att spela brassband eller blåsorkester. Här får du uppleva en intensiv vecka med det bästa av musik och gemenskap. Kursen vänder sig till både amatörmusiker och musikstuderande.

Orkesterspel i brassband eller blåsorkester är veckans huvudingrediens. För att få ut mesta möjliga av veckan bör du vara minst 16 år och van att spela i orkester med varierad repertoar. Genom en enkel uppspelning vid ankomst och i samråd med instruktörerna föreslås du en lämplig stämplacering.

Professionella instruktörer finns på plats för att dela med sig av sina kunskaper på respektive instrument. Dirigenter 2019 var David Rudd (London Central Fellowship Band), Emil Björklund (Solna Brass) och Berit Palmquist. Förutom orkesterspel finns det möjlighet att ägna sig åt en annan aktivitet någon timme per dag, t ex musikteori, storband eller enskilda lektioner. Du väljer en aktivitet för hela veckan alternativt disponerar den tiden själv för eget övande eller vila. Veckan avslutas med en konsert i Immanuelskyrkan på lördagkvällen.

Plats: Södra Vätterbygdens Folkhögskola Jönköping
Ålder: Från 16 år
Tid: Vecka 31
Avgifter:
Enkelrum Hemgården wc/dusch: 5 200 kr
Enhet Hemgården (2 enkelrum med delad wc/dusch): 4 950 kr
Dubbelrum Hemgården wc/dusch: 4 550 kr
Enkelrum Furugården wc (dusch i korridor): 4 600 kr
Dubbelrum Furugården wc (dusch i korridor): 4 050 kr
Daggäst, ej logi och frukost men övriga måltider: 3 300 kr
Kursansvarig: Berit Palmquist, tfn. 070-344 45 68, jonkoping@smm.nu
Anmälan: Senast 30 maj

Ralingsås – Blåsorkester

Den här veckan vänder sig till dig som spelar träblåsinstrument, bleckblåsinstrument eller slagverk. Basister – elbas eller kontrabas – är också välkomna. Blåsorkesterveckan håller till på en kursgård med fantastiska möjligheter, Ralingsåsgården utanför Aneby i norra Småland. Där finns bra boende, rejäla utrymmen för aktiviteter och en härlig utomhusmiljö.

Vi spelar i tre nivågrupperade orkestrar. Det betyder att såväl nybörjare som vana musikanter kan placeras på en stämma som ger precis rätt utmaning. Det finns instruktörer till hands för varje instrumentgrupp för att stötta och hjälpa till där det behövs. Veckan innehåller också sång, idrott, bad, andakt och mycket annat. Vi avslutar med en stor finalkonsert där alla anhöriga är välkomna att se och höra resultatet av en veckas inspirerande och intensivt musicerande. På www.ralingsasgarden.se kan du se hur det ser ut på Ralingsåsgården.

Plats: Ralingsåsgården utanför Aneby
Ålder:
 10-16 år
Tid: Vecka 26
Avgift: Medlem i SMM-kår/SMM-stödjare: 2 650 kr, övriga: 2 950 kr, syskonrabatt 300 kr
Kursansvarig: Jan ”Bumpen” Blomgren, tfn. 076-787 83 36, ralingsas@smm.nu
Anmälan: Senast 30 april

Hjortsberga – Brassband

På Hjortsbergagården utanför Alvesta finns allt som behövs för att du ska få en toppenvecka i musikens tecken. Den här veckan vänder sig till dig som spelar bleckblåsinstrument eller slagverk. Det mesta av veckan ägnas åt orkesterspel.

Deltagarna delas in i tre olika orkestrar efter förkunskaper. Bad, idrott, sång och andakt står också på programmet. På lördagskvällen bjuder vi in till konsert i Equmeniakyrkan Växjö. OBS! I ett brassband är de flesta stämmor skrivna i G-klav. Utrymmet för trombonister/barytonister som bara spelar i F-klav (basklav) är därför begränsat (kontakta gärna kursledningen om du undrar något). På www.hjortsbergagarden.se kan du se hur det ser ut på Hjortsbergagården.

Plats: Hjortsbergagården utanför Alvesta
Ålder: 10-16 år
Tid: Vecka 26
Avgift: Medlem i SMM-kår/SMM-stödjare: 2 650 kr, övriga: 2 950 kr, syskonrabatt 300 kr
Kursansvarig: Emil Pettersson, tfn. 073-028 74 42 51, Malin Stenseke Arup, tfn. 070-365 20 51, hjortsberga@smm.nu
Anmälan: Senast 30 april

Fler arrangemang
Vi arrangerar också det lite ledigare Sommarbrass på Öland en helg i juli.