SYBB – Swedish Youth Brass Band 2024

Swedish Youth Brass Band är en nationell ungdomsorkester med besättning brassband. Orkestern drivs av Svensk Musik med Mission. Dirigenter är Berit Palmquist och Mattias Hjortlinger.

SYBB-helger 2024

4-7 januari i Jönköping.
2-4 februari i Lidköping.
15-17 mars i Gnosjötrakten.

Välkommen till SYBB!

SYBB är en nationell ungdomsorkester, som i första hand vänder sig till musikanter från gymnasieåldern och uppåt. Rekrytering sker framför allt inom SMM men det krävs inte medlemskap i SMM för att få vara med. Musikantens hemmakår bör känna till, godkänna och stödja dennes deltagande i SYBBs verksamhet.

Rekrytering inför nästa verksamhetsår sker under september och oktober genom inbjudan till tidigare medlemmar, annonsering i samband med Svenska Brassbandfestivalen samt utskick till de deltagare i Junior-SYBB och på sommarmusikskolor som bedöms ha tillräckliga förkunskaper. SYBB har plats för ca 30 deltagare och alla intresserade är välkomna att anmäla sig. Vid behov rekryteras musikanter fortlöpande. Kontakta Berit Palmquist på sybb(a)smm.nu om du har frågor eller anmäl dig via formuläret längst ned på sidan

änder sig till i första hand till musikanter i åldrarna 17-24 år. Rekrytering sker framför allt inom SMM men det krävs inte medlemskap i SMM för att få vara med. Musikantens hemmakår bör känna till, godkänna och stödja dennes deltagande i SYBBs verksamhet.

Rekrytering inför nästa verksamhetsår sker under september och oktober genom inbjudan till tidigare medlemmar, annonsering i samband med Svenska Brassbandfestivalen samt utskick till de deltagare i Junior-SYBB och på sommarmusikskolor som bedöms ha tillräckliga förkunskaper. SYBB har plats för ca 30 deltagare och alla intresserade är välkomna att anmäla sig. Vid behov rekryteras musikanter fortlöpande.

Fyll i formuläret längst ned på sidan om du vill vara med, eller kontakta Berit Palmquist på sybb(a)smm.nu om du har funderingar!

Verksamhet

Huvuddelen av SYBB:s verksamhet genomförs under första halvåret i form av 3-4 samlingar under tiden januari till juni. Deltagare förväntas medverka vid alla samlingar under en säsong. Varje samling omfattar ca 3-5 dagar och kan t ex innehålla övningsdagar, konserter, musikgudstjänster, turné, medverkan i festival osv. SYBB har bland annat deltagit tre gånger i EM för brassband, senast våren 2023 i Malmö

Musikaliska förutsättningar

  • Musikanter i SYBB ska ha god notläsningsvana och orkestervana.
  • Musikanter ska ha de instrumenttekniska och musikaliska förutsättningar som behövs för verksamheten.
  • Musikanter ska kunna ta eget ansvar och hjälpa till med orkesterns gemensamma arbetsuppgifter utöver de musikaliska.
  • Provspelning genomförs normalt ej men sökande ska vid behov kunna ange referenser.

Övrigt

SYBB är en form av ledarutbildning som omfattar både musikaliska och praktiska delar. I orkestern förväntas varje deltagare ta ansvar för sin stämma, öva hemma, genomföra koncentrerade repetitioner och sträva efter att utvecklas som musiker. Logi är oftast golvboende i någon kyrka och mat ordnas gemensamt. Genom att delta aktivt i olika praktiska göromål som planering, matlagning, notsortering, städning och liknande får alla deltagare en naturlig utbildning i olika delar av orkesteradministration.

SYBB:s verksamhet baseras på Equmeniakyrkans värdegrund. SYBB:s verksamhet är drogfri.

Anmälan

Vill du vara med i Swedish Youth Brassband 2024? Fyll i formuläret nedan!